Saturday, June 26, 2010


Az ostobaság stációi!..˙
˙
Kaptam az alábbi levelet a Zrt.-től:
˙
"2010. június 1-jétől változott a „sárga csekkes fizetések" teljesítése
˙
Az eddig érvényes jogszabályok szerint a „sárga csekkes befizetés" - a Magyar Posta pénztáránál történő befizetéssel - teljesítettnek volt tekinthető. Jogszabályi változás miatt 2010. június elsejétől azonban ez a fajta fizetési megbízás azon a napon teljesül, amikor a pénz a kedvezményezett (pl. a szolgáltató) számláján megjelenik.
˙


Társaságunk az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület ajánlása szerint megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a csekken a befizetés határnapját tüntessük fel, nem pedig a pénz beérkezésének határidejét. Az átmenet időszakában pedig a megszokott időben feladott, de az új rendszer szerint már késedelmes befizetés miatt Társaságunk nem alkalmaz késedelmi kamatot.
Kérjük azonban a csekken keresztül fizető Ügyfeleinket, hogy a befizetési határidőt megelőzően legalább két munkanappal szíveskedjenek befizetni távhőszámlájukat. "

˙
És most - ki tudja hányan - egyszóval a Társaság vizsgálja! A lehetőséget! Sikerül-e vajon? A lehetőség!
˙
Az egész persze szomorú. Egyszerűen retardált. Nem veszik észre! Megírják. Vizsgálják! Hátha sikerül... De minden rendben. A Társaság nem büntet a kamattal. Nagyvonalúan. Lelkileg magasan, mentálisan a béka ülepe alatt...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A fenti jelenség országosan általánossá válik napjainkban...
˙
Fülke forradalom



Egyszóval a szavazófülkékben forradalmi robbanás történt. Forradalomban sok minden megtörténik (V.ö. Világtörténelem)
˙
˙
Ezen közben az országban soha nem látott árvíz pusztít

˙
Sajátos összefüggés alakul ki az árvíz, a bolgár tengerpart és a labdarúgó világbajnokság között. (Angela Merkel csak néz azóta is...)
˙
(De lássunk csodát: civilmozgalom indult, hogy ne legyen idén tűzijáték, a rá fordítandó költségeket adják a károsultaknak. Magam részéről csak azt sajnálom, hogy ekkora katasztrófa kell ahhoz, hogy az ember egyik legostobább "szertartását" egy évben ne tartsák meg - esetleg; hiszen még a kormány megfontolja!)
˙
Eljött az ideje, hogy a magyarság genetikai állapotát megvizsgálják egy erre alakított bízottság közreműködésével... (Lásd: ITT)
˙
Aki az itt megadott linkre kattint, megtudja mit jelent ezután a három F...


~~~~~~~~~~~~~





Giccsadó is lesz...
˙
Amíg a kerti törpe megadóztatásáról van szó, még csak egyetérthetünk (v.ö. konszenzus). De ezen túl: mi a giccs?
˙
(John Cage amerikai zeneszerző, költő, festő és gondolkodó szerint nem lehet semmit eldönteni a tetszés illetve nem-tetszés alapján.)
˙
Szerencsénkre József Attila OK! (V.ö. ITT)
~~~~~~~~~~
Köztársaságunk elnökjelöltje is OK. Egy magasrangú közember szerint nap, mint nap olvassa az evangéliumot...
~~~~~~~~~~~~
Alkotmány, isten, eskü, szentkorona...
˙
Új alkotmány lesz, noha a mostani alkotmány is új - egy neves alkotmányjogász szerint...
˙
De mégis. Nincsen benne kellő szó istenről (az eskütevések kapcsán világszerte kérdés: isten vagy valami más segélje az eskütevőt).
˙
És valami nagyon fontos! A szentkorona!
˙
Vagy ami legalább ennyire fontos: a szentkorona- tan (lásd: ITT)
˙
E szerint a szentkorona ~ személy!
˙
Itt megakadtam...
˙
"A Szentháromság titkának summája: Az egy Isten szentháromság, Deus unus Trinitas. Minthogy pont ugyanarról az alanyról nem lehet ellenmondás nélkül állítani az egységet és a háromságot, kérdés : Istenben miről kell azt mondani, hogy egy és miről azt, hogy három. A 4. lateráni zsinat tanítása szerint Istenben három a személy avagy magánakvaló (hypostasis), és egy a lényeg, a szubstancia avagy természet. "
(Schütz Antal Pázmány Egyetemén a dogmatika tanára: Dogmatika - A katolikus hitigazságok rendszere, Budapest, A Szent István-Társulat Kiadása, 1937. I. kötet 388. oldal).
˙
Mármost: Ahhoz, hogy a fent idézett dogma számomra elfogadható legyen, arra volna szükség, hogy hitbeli részemmé tegyem. De ez nem elég! Kereszténynek kellene lennem, hiszen rengeteg más - sokkal több hívőt számláló - vallás van a világon, amely hitének részévé nem teszi a fent idézett dogmát. Schütz Antal Dogmatikája még ezen belül is szűkebb, hiszen a katolikus hitigazságokkal foglalkozik, amelyek nem maradéktalanul képezik le a kereszténység egészének hitbéli meggyőződését sem.
˙
A történelem során azok az államok, amelyek ezzel érdemben foglalkoztak, különválasztották az egyházat az államtól, s ezzel a hitbéli kérdéseket minden ember magánügyévé tették, s egyben a hittételeket az állami okmányokból (pl. alkotmány) kizárták.
˙
Továbbá, ha a magyar korona személy és szent (kizárólagos magyar specialitás!), akkor a szentkorona-tan eleve kizárja köréből a másvallásúakat és a nem hívőket. Vagyis nem testesítheti meg a nemzetet. A létező királyságokban a korona az uralkodó jelképe, s az államforma egyik szimbóluma. Hogy köztársaságban mit szimbolizál: nem magyarázható, hiszen a magyar korona jelentése, eredete, funkciója a történelem kutatásának és oktatásának anyaga, tananyag lehet, de semmiképpen sem meghatározó személy. Ha viszont azért neveztetik személynek, hogy az uralkodó hatalmát korlátozza, s az uralkodót a nemzettel azonossá tegye - hát bizony akkor aligha aktuális próbálkozás a szentkorona-tant az alkotmányba emelni!
˙
Legalább ilyen anakronisztikus, ha valaki jelenbeli jelentést ad az aranybullának, pláne a vérszerződésnek. Amint a nem hívő számára a biblia nem szent könyv, hanem olyan olvasmány, amelyből hitbéli gondolkodásról és a hittel összefüggő eseményekről értesülhet. Ha a bibliát kötelezően szentnek tartjuk, akkor a nem hívőket kirekesztjük. Volt idő, amikor ezeket máglyán megégették. A szimbolikus máglya is pusztító.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ide vonatkozó bejegyzések: ITT; ITT; ITT
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Az oktatásban a buktatás, évismétlés stb. visszavezetése éppen annyi eredménnyel jár majd, mint a tévé képernyőjének sarkába biggyesztett bekarikázott szám. Az meg, hogy a sajtó korlátozásának keretében az internetet is korlátozni gondolja bárki, bizony arról tanúskodik, hogy kevés fogalma, még kevesebb tapasztalata van az internettel kapcsolatban. Az emberiség nagyszerű találmányainak (autó, mororkerékpár, rádió, telefon, tévé, internet stb.) károsító részeivel szemben a tilalom csak vonzóbbá teszi a kártevő tartalmakat. A szakembereknek, a pedagógusoknak azon kellene gondolkodniok, hogy hogyan tehető belülről védetté gyerek-felnőtt egyaránt. Gyanítom, hogy a szellemi jártasság, meg a szabad, a kornak (és itt a kor szörnyűségeivel, például a nemzet bűneivel is számot vető) mindenesetre a közelében járó szemlélet bizonyos vonulatai segithetnek.
˙
A Főtáv fent idézett levele a legszörnyűbb kórságnak a tünete. A kór neve: butaság...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
S végezetül: Shakespeare... ~ Maradhat?...


No comments: