Tuesday, September 14, 2010

Hadik Kávéház
˙
végre valami szolid pozitívum Újbuda és a város életében.
˙
Egyszóval a Bartók Béla úton újra megnyílt a Hadik, amely a közeli Hadik laktanyáról kapta a nevét (a laktanyát a háború után Zalka Mátéról nevezték el, a Hadikot 1949-ben becsukták).
˙
Azután volt ott még cipőbolt is.
˙
Mostanában az a terv, hogy az egykori Hadik laktanyából, a "névadóból", szálloda lesz, ami kétségtelenül jobban illik egy kultúr-utcához, a Bartók Béla úthoz.
˙
Magam még emlékszem a régi Hadikra, gimnazistaként jártam is benne. A cipőboltot nem látogatttam...
˙
Kultúrtörténeti adalékok bőven találhatók a neten, ha a Hadik kávéházat meg a Hadik laktanyát beütik a Google-ba.
˙
Végülis örülök, hogy a mai sivárságban van egy vigasztaló történet. Köszönet érte!
˙



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
És akkor olvasom a hírt ( ITT is) , hogy a Hadik is mutyi, meg polgármesteri "ezmegaz", meg offshore-buli, meg rémisztő korrupció, meg áron alul, meg olcsóbb is lehetett volna stb. Magasságos szentháromság (mert egy isten itt már nem elég)! Mikor lesz már legalább percnyi nyugalom? Mikor lesz egy percnyi megnyugtató csönd? Mikor történik meg, hogy az ellenoldali fél azt mondja: jó dolog, hogy ez vagy az történt-történik.
˙
Meg, hogy áron alul? No tessék! Tessék megnézni a Kossuth Lajos utcát, a Rákóczi utat! Ott állítólag az árukon kínálják az üzlethelyiségeket. És mit láthatni? Üresen kong egy tucatnyi, koszos kirakatokkal, vizeletszagú beugrókkal. Akkor miért baj, hogy a Hadik áron alul. Nehéz dolog ez nekem, kérem!

No comments: