Thursday, December 17, 2009




Gerebenek, vonalak, gömbök...
ˇ
Nem szokásom itt szó szerint idézni, inkább linkeket rakok föl, de félve, hogy egy csepp is elvész e gyöngyszemből, pontosan ideidézem az alábbiakat a 168 óra című folyóirat 2009. december 14-i online számából. [No jó, a fénykép itt az idézetben valamivel kisebb, mint az említett folyóiratban, de a tárhelynek is van határa!]
ˇ
Tanulságként igyekszem idézni itten ezt, mert a kvintesszenciáját látom benne annak, hogy minden szinten micsoda világban vagyunk kénytelenek élni...
ˇ
Lássuk hát az idézetet, a tanulságot azt követően igyekszem majd megfogalmazni
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bolgár György írása
Címkék: Hogy mi van? Orbán Putyin Gyurcsány

Hogy mi van?
Azt állítja Gereben Ágnes...


ˇ
Hogy Putyin miért Gyurcsánnyal és miért nem inkább Orbánnal akarta magát megörökíttetni, azt tőle kéne megkérdezni, de úgy látszik, nem szeretné megmondani.

Azt állítja Gereben Ágnes
Oroszország-szakértő a Magyar Hírlapban, hogy „egy magyar parlamenti képviselő (volt miniszterelnök) széles vigyorral odaáll fényképezkedni Putyinnal, hogy ezzel leértékelje egy másik volt (és majdani) miniszterelnök kapcsolatteremtését az energiaellátásunk szempontjából fontos ország kormányfőjével”. Hogy mindenki értse: Gyurcsány vigyorogva odaállt, miközben Orbán kapcsolatot teremtett.




Ezzel szemben a tény az,
hogy Gyurcsány nem állt oda fényképezkedni Putyinnal, legföljebb odaült (egy moszkvai vacsorára), és nem vigyorgott, a közzétett fénykép ugyanis Putyint és feleségét mutatja szemből, őt pedig félig hátulról, így aztán legföljebb mosolyt lehet sejteni az arcán, széles vigyort csak képzelni.

Ismerve továbbá a diplomáciai szokásokat, a helyszínt, valamint az erőviszonyokat, nem valószínű, hogy ő döntött volna arról, készüljön-e fénykép, hanem nyilvánvalóan Putyin rendelt oda fényképészt, és ő rakatta ki a fotót miniszterelnöki honlapjára.

Hogy aztán miért nem inkább Orbánnal akarta magát megörökíttetni, azt tőle kéne megkérdezni, de úgy látszik, Putyin nem szeretné megmondani.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mármost!
ˇ
Ha a gereben ágnesekkel magukkal valaki mélyen és igazán meg tudná értetni, hogy milyenek, akkor minden a világon rendbejönne, s vidáman élnénk, mint a mesékben - míg meg nem halnánk!...
ˇ
Tisztelettel...

No comments: