Wednesday, December 16, 2009

Internetes iródeákok
Naponta temérdek levél érkezik. Egy részük az ismert spam, amelyekben kéjhölgyek szolgálataikat kínálják, mások fogyókúrát javasolnak, megint mások Viagrát árusítanak olcsón és így tovább. Jó, mondom, ezek a merkantilis világ termékei, teljesen kiküszöbölni nem lehet őket...
ˇ
De azután vannak az iródeákok. Ők szinte válogatás nélkül informálnak a politikai élet eseményeiről, a világ rémségeiről, Velence szépségeiről, giccsfestők borzalmairól vagy csak ülnek és néznek. Nem lehet, hogy ők az új internetfüggők? Körmölnek, mint egykor az iródeákok, lankadatlanul. Javasolnék profilírozást. Így lenne művészeti iródeák, közügyes iródeák, lenne aki csak a horrort szolgálná, megint mások finom pletykákat írnának. Így az ember beoszthatná, ezt egyszerűen letiltom, amazt meg örömmel fogadom, sőt elmentem. De így? Ugyanazoktól jönnek az olykor (persze ritkábban, de ez érthető mainapság) jó dolgok, mint a bosszantó ostobaságok. Különösen jó az, amikor megjósolják, hogy ilyen és ilyen levél kinyitása a gép végleges halála, a merevlemez leég stb. Arra gyanakszom, hogy az emberek nem képesek nem kinyitni az ordító ostobaságokat, pedig a vírusok veszedelme is markánsan csökkkenthető lenne.
ˇ
Aztán a mindenféle játékok, a magány szomorú tanúi, meg a farmok létesítése, komplett gazdasággal, állattartással nemzetközi szomszédsággal. Megértem a világbavetettség kínjait, de azért "gondoljátok meg, proletárok--".

No comments: