Friday, September 17, 2010

Kupper András
˙
~ az intelligencia akkumulátor
˙
"a hont
kivont

szablyával óvta…
Ideidézi szellemem
hevét
s nevét:
…………………..
gagyog
s ragyog.
…………………..
sekély
e kéj - "
~ írta József Attila, amikor az ostoba értetlenséggel, a merev gondolkozás okozta retardáltsággal találkozott egy versének okán.
˙

Egyszóval, amint már imént is írtam róla: megnyílt a Hadik Kávéház. Ennek az eseménynek csak örülni lehet. Aki nem örül, az retardált. Egyszerűen ki kell mondani.
˙
Politikai okokból (ugyan mi más okból?) mindenre rászállnak. Vijjogva ítélik el, nyomják a sárba, teszik tönkre. Mindenütt bűnös indulattal, gőgös önteltséggel szimatolják a bűnt. Nincsen egyetlen percnyi maradásunk. De ez a "nagypolitika" dolga!...
˙
Kupper úr azonban egyszerűen csacsiságokat mond! Akár egy elmaradt agyú, maradi, zsémbes öregember, egy beszűkült agyú maradvány, egy múltból ittfelejtett gyenge értékű kövület. Ezért van, hogy
˙
"Ideidézi szellemem
hevét
s nevét"

˙
Azt írja Horger Antal ...helyesbítek: Kupper András úr:
˙
"Retrónak is rossz vicc – A bútorok sokkal inkább egy 70-es években virágzó nagy vállalat leselejtezett darabjainak raktárára emlékeztetnek . A falon meghökkentő a látvány: Stevie Wonder, a világtalan zenész, rendőrautóval üldözi Adyt és Csinszkát, akik Zsigulin menekülnek"
˙
Mit kezdhetni azzal, aki nyilvánvalóan politikai dühödtségében - mindössze ennyire képes. Aki fiatalember létére, ekkora beszűkült értetlenséggel nyilvánul meg!
˙
Azt én megállapítani nem tudom, hogy olcsóbban is meglett volna, hogy mennyiért adják a helyiséget, hogy ki mihez nyúlt, miben vétkes, milyen ügyeskedéssel működik... Ebbe én, az egyszerű magyar állampolgár nem látok bele, csak gyanakszom, hogy egyszerre ennyi bűncselekményről beszélnek, a sajtóban, a rádióban, a tévében, az interneten. Ez a műsor, ezt kapjuk-halljuk folyvást, ezt a kutyakomédiát!
˙
A kávéházba viszont ellátogattam...
˙
Bizton mondhatom, hogy ha valaki ilyen mélységesen értetlen egy kreatív kísérlet, a játékos, szimbolikus irónia láttán, aki ilyen héja-éhséggel repül rá egy új kezdeményezésre, amely ráadásul hagyományokat is folytat - az vagy nagyon korlátolt, vagy nagyon rosszindulatú (s azt hiszem, nagyon enyhe kifejezéseket használok).
˙
Mit mondjak? Ilyen ostobaságokat a szocreal Zsdánovnál olvastam az ötvenes évek elején...
˙
Zsdánov ~ Kupper...

Isten bocsássa meg nekik!

No comments: