Sunday, April 04, 2010



Három "kegyhely"...
˙
1.

1858. február 11-én Bernadett Antonietta nővérével és Johanna nevű barátnőjükkel éppen fát gyűjteni mentek az erdőbe. Arra a helyre indultak, „ahol a patak a Gave-ba ömlik”. A Massabielle barlang elé érve Antonietta és Johanna a patak jegén átkeltek a túloldalra, Bernadett azonban asztmája miatt habozott utánuk menni. Abban a pillanatban „szélzúgásszerű hangot” hallott, de „egyetlen ág sem mozdult”. „Fejét fölemelve a sziklaüregben egy fényben fürdő kislányt vett észre, aki mosolygott rá és őt figyelte”. Ez volt Szűz Mária első jelenése. Ezt a jelenést 1858. július 16-ig még 17 további követte. Az első csodálatos gyógyulás már 1858. március 1-én megtörtént, amikor Caterina Latapie megszabadult a betegségétől. Ettől kezdve betegek nagy sokasága zarándokol Lourdes-ba, hogy a test egészségét, de talán még inkább a szív gyógyulását, az újrakezdés bátorságát és az élet örömét keressék.
˙
2.
˙
A fátimai jelenések – számszerűen hat – 1917-ben történtek a portugáliai Fátima kisváros közelében. A római katolikus egyház által elfogadott álláspont szerint a Szűzanya valóban megjelent a három pásztorgyereknek.
˙

3.
˙
Az esetet 1981 óta vitatják, amikor is Medjugorjében hat fiatal előtt jelent meg Szűz Mária, majd ezt követően többször is. A portugáliai fátimai vagy a franciaországi lourdes-i Mária-jelenéssel szemben a Vatikán óvakodott valósnak nevezni a boszniai esetet, és sem Róma, sem a helyi egyházmegye nem ismerte el hivatalos szent helynek Medjugorjét.
˙
Miért?
´
Lourdes és Fátima miért IGEN, Medjugorje miért NEM?!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
V.ö.: ITT

No comments: