Wednesday, March 07, 2007



























A pápa szerint Bob Dylan a hamis próféta



Népszabadság Online • 2007. március 8.



Hamis prófétának tartja Bob Dylan popénekest XVI. Benedek pápa, aki elődjéről írott könyvében számol be az amerikai zenészről vallott nézeteiről, de a magyarázattal adós marad.

XVI. Benedek "Szeretett elődöm, II. János Pál" című új kötetében írt Dylanról. A könyvben megörökített történet szerint 1997-ben - még mint Joseph Ratzinger bíboros - II. János Pál pápa társaságában vett részt Bolognában egy koncerten, amelyen az amerikai zenész is fellépett.
Dylan a popzene történetében korszakalkotó szerzeményei közül adott elő néhányat, köztük a Knockin' on Heaven's Door vagy a Blowin' in the Wind című dalt, majd cowboykalapját levéve köszöntötte a pápát.
II. János Pál ezután a koncerten megjelent mintegy 300 ezer fiatal olasz katolikus előtt szólásra emelkedett és Dylan Blowin' in the Wind című, az élet értelmét firtató dalának szövegéből kiindulva tartott beszédet. A pápa elmondta: a választ valóban "a szél fújja", de ez nem tomboló, pusztító szél, hanem a "szentlélek fuvallata", amely Jézus Krisztushoz tereli az életüknek értelmet kereső fiatalokat.
"Volt ok a kétkedésre - jómagam kételkedtem és ma is kételkedem -, hogy valóban helyes volt-e szóhoz jutni hagyni az ilyen típusú prófétákat" - írta XVI. Benedek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No comment!...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A dal szövege (Barna Imre szánalmasan rossz fordításában):

Az eredeti szöveg: ITT

No comments: