Saturday, August 02, 2008












Három browser a sok közül. Magyarul böngészőnek szeretik mondani, én a szó másik jelentésével fordítanám szívesen: legelésző...

Az Internet...

Végülis pontosan leképezi az embert, a nagyságot és kicsiséget, az okosságot és a végeláthatatlan hülyeséget (ez utóbbi erősen vezet!).

Szinte naponta érkezik rengeteg kéretlen marhaság - mit tegyünk? Szomorúvá akkor leszek, amikor azt kell tapasztalnom, hogy korábban jobb véleményre joggal igényt tartó ismerősök akkora marhaságokat küldözgetnek keresztül-kasul, hogy alig vagyok képes visszatartani magam az ordítástól: Emberek! - azért, mert nagyon jók az információs lehetőségeink; azért, mert szinte pillanatok alatt továbbíthatunk szinte bármit - azért még nem kell elhülyülnünk.

Hadd idézzek egy teljesen friss példát. (Ezernyi van!) Fényképek érkeztek. A kollekciónak címet is adtak (ez jár ilyenkor, ez a tevékenység megmagasabb fokra hágó intellektuális erőfeszítése). Nevessünk! - olvasom... A sorozat alig volna érdemes említésre, ám két fénykép megragadott. Egyrészt, mert semmi nevetnivalót nem találtam rajtuk, kérdeztem is magamtól, momentán min is kell nevetni, másrészt, mert érdekes képek voltak, más-más, de mindenképpen izgalmas közlendővel.

1.


















2.

Vigyázat!

A "vicces" képeknek sok-sok honlapja is van. Ezt a kettőt is onnan vette le valaki. A címnek .hu a vége, tehát jó kis hazai-féle!

No comments: