Sunday, June 14, 2015

A locsogás kultusza

Életmód, társadalmi problémák, demográfia, életkor, egészség, klíma, természet, munka, jogok, migráció, kultúrák, kultúra, vallás, hatalom,  természet és ember, az élet értelme, művészetek, fundamentalizmus, fanatizmus -  a végtelenségig.

Életmód, társadalmi problémák, demográfia, életkor, egészség, klíma, természet, munka, jogok, migráció, kultúrák, kultúra, vallás, hatalom, természet és ember, az élet értelme, művészetek, fundamentalizmus, fanatizmus -  a végtelenségig.

Megannyi szorító probléma. megoldásukról folyik a kozmikus méretű locsogás. A problémák közben növekednek, miként a gyomok.

A dolgokról folyik a locsogás, a dolgok lényege szóba sem kerül. Nem is tudjuk, meg sem ismerhetjük a dolgok lényegét, hiszen mellélocsogunk, de nem is törekszünk. A világ a locsogásban tengődik. Hümmögünk olykor, hogy valami milyen jó. Pedig semmi. És a semmire is van jó locsogás: a nihil kultusza. Itt ez a locsogás például. Elméletek halmaza. Hegységnyi hazugság, önetetés.

Talán a művészet? De hiszen nagyobbik fele csak merő locsogás. Ami talán nem az, azt nem értjük, magyarázzuk, locsogunk róluk.
Fertőző lehetőségek (facebook?), az elidegenedés és a locsogás felszentelt templomai. Hit nélkül. Haszonért? Vígaszért.

Semmi.

A fentiekben elmondott szavak is: locsogás

Da capo...


No comments: