Saturday, September 27, 2014

"Itt kérem érzések vannak"





"Nem hiszek abban, hogy a szenvedélyesség bűn lenne, de mégis gyötrelem. Itt valami olyan tragédia húzódik a mélyen, az anyagi és a szellemi lét tökéletes aszinkronitása az egyetlen tökéletesség, mert az ember többnyire eltéveszti az irányt, és megérkezése elle­nére halad térben és időben, nem érzékelve az újabb dimenziókat. 

Mostanában sokat gondolok arra, hogy jelen életem, csak egy rövid villanása életemnek, és majd elsül valahogy. A rossz kérdések értelmetlenül gravitálnak, amit nem lehet tudni, azt nem lehet tudni. Nincs százszázalékos remény­telenség. 

Megérzésektől akkumulálódunk, de ezeket a nehezen kimondható érzéki terheket a legsajnálatosabb elveszítenünk. Valójában a költő semmihez sem kötődik, még elvesztegetett érzéki terheihez sem"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Még a nyolcvanas években sem lehetett leadni a rádióban. 


Emlékszem egy műsoromba akartam volna beletűzni néhány pillanatra ezt a végülis nagyon szomorú opust, Wahorn András Kalandra fel című lemezéről -  1983-ban megjelenhetett.

Valószínűleg sokan félreértették, elsősorban a Szerelem, szerelem című számot. Magam részéről szeretném megkérni a hallgatót: figyeljen  az ének mögötti zenére. Talán sikerül valamit pontosabban érteni.


Ami Wahorn festményeit illeti?


Nézzenek utána: valamikor mit szóltak sokan Rodin szobraihoz...

A  képek rákattintással nagyíthatók!

No comments: