Saturday, September 26, 2009

Megszűnt a NAPKELTE?
ˇ
Dehogy szűnt meg! Feltámad az így vagy úgy...
ˇ
Egyáltalán: miért is érdemes említésre a Napkelte "megszünte?!
ˇ
Minden ízében rossz műsor volt. Szinte a kezdetektől. De ahova züllött, az emblematikus...
^
Hosszú, érdektelen, politikai lihegésektől átjárt interjúk, kritikátlan szellem, üzleti érdekek lóláblógatása, reklám, hülyítés, kultúrális nyalakodás válogatatlanul, érdemekkel vagy anélkül... Egyszóval a magyar televíziózás anatómiai lova, szinte nem volt olyan íze-tagja, amely ne bosszantott volna.
ˇ
És a műsorvezetők?
ˇ
Szuszogó, filozofálgató, közéleties "művészember" - minden szinten, szinte minden; - Plafonra vetett tekintetű édeskés, "minden fantasztikus, minden csodás, meg kell nézni" főszerkesztő ; - Tépelődő, bizonytalankodó álfilosz töltetű rezignált "szerkesztő"; - "Tisztelettel köszöntöm" producer; - Alulról néző, sunnyogva mosolygó, ravaszdi hölgy... és így tovább. Műsorvezető-tisztogatás is volt, vajon miféle szempontok alapján?! - Ja! és "bizonyos" politikai vonulatok bojkottálták ezt a gyatra műsorfolyamot...
ˇ
Akkor hát mivégre a kérdőjeles, gyászlobogós embléma odafönt?
ˇ
Hölgyeim és Uraim! - Gondolják meg: miért is szüntették meg ezt a "remek" műsorfolyamot? Talán a fentiekben summázott kifogások miatt? Talán minőségi okokból? Ugyan már! Hiszen akkor jószerint az egész médium bezárhatna. A minőség romlása-rothadása nem ok, hiszen - rémisztően tragikus! - a nézők elszomorítóan nagy része észre se veszi, ha valami talmi, rossz vagy ostoba!
ˇ
Akkor hát miért?
ˇ
"Nem tudom, de nekem roppant gyanús a feleségem, mégis" - írta Karinthy Frigyes egykoron...

No comments: